27.3.2014

London is such an inspiration... part 1.


Cider and black.

Palajan aina Lontooseen, kun vain mahdollista. Näppärät lentoyhteydet, kielen tuttuus, kansainvälinen ilmapiiri... siinä kohteessa on pelkkiä parhaita puolia! Rakastan Lontoon sykettä, joka antaa aina uutta ajateltavaa ja koettavaa.

Lähdimme pidennetylle viikonlopulle Lontooseen kaksistaan puolisoni kanssa viime viikonloppuna. Lapset jäivät hyvää hoitoon koti-Suomeen. Haluan jakaa kanssanne muutamia mahtis-vinkkejä syömiseen ja juomiseen Lontoossa.
 Sushi-lounas Kulu KulussaSohossa ei ole vaikeaa löytää japanilaista ruokaa. Sushi- ja ramen-paikkoja on joka nurkalla, joten oli suoranainen ihme, että osuimme tällaiseen huippupaikkaan ensi yrityksellä! Hassu nimi tietenkin herätti huomiomme. Kulu Kulu (76 Brewer Street) it is. Sushi oli tuoretta ja valikoima oli hyvä. Sushit tulivat keittiöstä liukuhihnalla ruokailijoiden eteen ja kaikilla lautasilla oli oma värikoodinsa ja hintansa, parista punnasta ylöspäin.


Upeaa california-sushia vaatimattomaan kolmen punnan hintaan.


Asahi-olut oli myös edullista ja ruokailijoille tarjottiin ilmaiseksi vihreää teetä.
Sano "Kyllä!" Kulu Kululle!

Raikas salaatti vei kielen mennessään.

OmnomnomnomSumma näistä viidestä lautasesta oli vajaa 16 puntaa.Gastropub-meininkiä Tooley Streetin Kings Armsissa

Eräänä päivänä söimme pubilounasta Kings Arms-nimisessä pubissa lähellä Tower Bridgeä (251 Tooley Street). Minulle on muodostunut jo perinteeksi nauttia vanha kunnon fish and chips-annos aina Lontoossa käydessäni. Kings Arms tarjosi erinomaisen vaihtoehdon kunnon guinness-leivityksineen ja "mushy peas"eineen päivineen! Annos oli tietenkin rakennettu paperin päälle, kuten "ennen wanhaan". Puoliso söi juustohampurilaisen, joka sekin oli oikein maittava.

Älkää kertoko mulle tämän kalorimäärää! En halua tietää.


Annos tietenkin huuhdeltiin alas kunnon pinteilla. Piripintaan täytetyillä, kuinkas muutenkaan.Ah onnea! Kevät ja aurinko! Ja Lontoo!Sunnuntain intialainen päivällinen Bengal Clipperissä

Sanotaan, että curry on englantilaisten toinen kansallisruoka. Intialainen ruoka saapui maahan jo varhain, ja ensimmäinen curry-house avattiin 1800-luvun alussa. Esimerkiksi kuuluisa aamiaisruoka "kedgeree" on saanut vaikutteita Intiasta.

Jos haluaa syödä sunnuntai-iltapäivänä vatsansa täyteen ihanaa intialaista ruokaa vähällä rahalla, kannattaa suunnata Tower Bridgen vieressä (11-12 Cardamom Buildings, Shad Thames) sijaitsevaan Bengal Clipperiin. Siellä tarjotaan aivan mielettömän upea noutopöytä sunnuntaisin vaatimattomaan £8,75 hintaan. Talo tarjoaa autenttisista, koristeellisista kupariastioista mahtavaa naan-leipää, rapeita poppadumeja, mango- ja limechutneyta, salaattia, kolmea eri kasvisruokaa, yhtä kana- ja yhtä lammasruokaa sekä paria eri alkuruokaa (kasvispakoraa ja tandoori-kanavartaita). Kaikki ruoat olivat maukkaita. Ravintola on siisti ja valkoiset liinat on tärkättyinä pöydissä, kuten kunnon intialaisessa kuuluukin olla. Kankaiset lautasliinat oli taiteltu laivan muotoon, kuten teemaan sopii. A'la carte-menun tai arkilounaan tasokkuudesta en osaa sanoa, mutta perjantaina lounasaikaan tästä ohi kulkiessamme, paikka oli aivan täynnä. Suosittelemme!


Alkupalapöydän antia
Matka jatkuu seuraavassa osassa... 

2 kommenttia:

  1. Vau mikä reissu :) täytyy tunnustaa, että Lontoo on vielä käymättä ja on kyllä listalla, kiitos vihjeistä. Parin viikon päästä vuorossa Praha ja kevät :). Heh vai onko siellä sitten jo kesä, kun tämä talvi on ollut mitä on. Seuravaa matkakertomusosiota odotellessa :).

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Sarppu! Hyvää kevätreissua teille Prahaan! :)

    VastaaPoista