27.3.2014

Dijon-lohta uunissa ja fenkoli-omenasalaattiaphoto by E


Tässä maailman helpoin ohje uunilohelle. Ja on niin maistuvaa, että voisin tehdä vaikka joka viikko. Nyt kun kirjolohi on pois pannasta ja mainittu vihreällä listalla WWF:n kalaoppaassa , sitäkin kelpaa ostaa, kilohintakaan ei tarjouksessa päätä huimaa. Vielä kun ostaa täysin fileoituna, niin helpommaksi ei voisi mennä. Lohi on niin rasvainen kala, että ei vaadi ollenkaan nestettä mehevään kypsennykseen.

Poistan nykyisin aina uunilohesta nahan seuraavassa ohjeessa mainitulla yksinkertaisella tavalla. Näin se on mukavampi syödä, mitään nahanpaloja ei jää vuokaan, ja vuoassa on vain "täyttä tavaraa". Suomuja ei kurkista mistään. Nahka irtoaa kuin itsestään, kun kalaa on paistanut nahkapuoli ylöspäin kuumassa uunissa hetkisen aikaa.

Dijon-lohta uunissa

  • n. 0,6- 1 kg kirjo-tai merilohifileetä
  • merisuolaa
  • reilusti dijon-sinappia
  • tuoretta tilliä

Ripottele suolaa lohelle. Laita uunivuokaan/leivinpaperilla vuoratulle pellile nahkapuoli ylöspäin. Paista 225 c uunissa noin 10 minuutin ajan. Nosta filee pois uunista ja nyppäise haarukalla (tai sormilla...) nahka pois. Tähän tapaan:


Suolaa nyt tämäkin puoli lohesta. Levitä reilusti, useita ruokalusikallisia, dijon-sinappia fileen päälle. Ripottele sinapin päälle vielä tuoretta tilliä ja laita sitten koko komeus uuniin (200 asteeseen noin 20 minuutiksi).

Uunista tultua hunnuta lohi tuoreella tillillä halutessasi. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja raikkaan salaatin kera. Tai oikeastaan, tarjoa minkä vaan kera. Aina yhtä hyvää!

Itse tein tähän kylkeen pienen salaatin fenkolista, joka kökötti yksinäisenä jääkaapissa, ja appelsiinista, joka oli jo paremmat päivänsä nähnyt, mutta silti mehukas. Nuo kaksi sopii yhteen kuin paita ja peppu! Omena täydensi raikasta salaattia.


photo by E


Fenkoli-omenasalaatti

  • 1 fenkoli
  • 1 omena
  • 1 appelsiini
  • suolaa ja pippuria

Ota pois fenkolin uloin, puinen osa. Siivuta ohuiksi viipaleiksi sekä fenkoli että kuorittu omena. Käytä fenkolista myös vihreä varsiosa. Purista appelsiinista mehut. Sekoita kulhossa fenkoli- ja omenasiivut sekä appelsiinin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti