Kiirastulihillo on valmistamani valkosipulinen paprika-tomaatti-chili-hillo, jota saa tilattua minulta omaan käyttöön. Se on täysin tuoreista raaka-aineista valmistettu, hillosokerilla säilötty herkku, joka sopii erilaisten suolaisten ruokien oheen. Juustojen kanssa se on parhaimmillaan, mutta itse käytän sitä monipuolisesti myös ruoanlaitossa. Se maustaa keitot ja kastikkeet ja antaa viimeisen silauksen ruualle kuin ruualle. Broilerin ja vuohenjuuston kanssa se toimii täydellisesti! Samoin savulohen kyljessä, lämpimissä voileivissä, dippikastikkeena... Käyttötarkoituksia voisi luetella loputtomiin, niin monikäyttöinen tuote se on.
Kiirastulihillon voisi korvata vaikka muunlaisella "paholaisenhillolla" tai samalla määrällä ketsuppia ja muutamalla pisaralla tabascoa. Vaikka eihän se tietenkään sama ole.
Gourmet'a tästä ei saa tekemälläkään, mutta maistuvan ja nopean tarjottavan kyllä.
Maailman helpoin suolapala (kekseliäs nimi, eikö totta?)
- puoli pakettia (4 kpl) valmiita lehtitaikinalevyjä
- 75 g creme fraichea (½ purkkia)
- 1 rkl kiirastulihilloa (tai vastaavaa "paholaisenhilloa")
- 50 g palvikinkkua
- reilusti emmental-juustoa viipaleina
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Sulata levyjä puolisen tuntia uunipellille levitetyn leivinpaperin päällä. Yhdistä creme fraiche ja kiirastulihillo. Levitä seos taikinalevyille. Pilko kinkku suikaleiksi. Jaa levyille. (Halutessasi enemmän tomaattista makua, pursota hieman ketsuppia levyille. Ankean kuuloista, mutta toimii.) Ripottele päälle kuivattua oreganoa ja pippuria. Jaa juustosiivut levyille.
Paista 225c uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes näyttää hyvältä, ja juusto on sopivasti ruskistunut. Jaa levyt kolmeen osaan ja vie tarjolle. Nauti kahvin kanssa.
ennen juustoa... |
...valmiina |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti